Wintersport in Wildhaus

Skiën en snowboarden op 60 km aan piste in Wildhaus tussen 900-2262 meter hoog.

Tussen de berg Säntis en de pieken van de Churfirsten ligt de pittoreske Toggenburgvallei, met de gezinsvriendelijke dorpen Wildhaus, Unterwasser en Alt St. Johann. Ze delen een redelijk groot skigebied in het bovenste deel van de Obertoggenburg. De dorpen hebben alledrie een dalstation voor het skigebied, en het voelt meer als drie aparte resorts dan als één, waarbij de gebieden boven de drie dorpen slechts losjes met elkaar verbonden zijn via pistes die vaak meer op trails lijken. Maar het werkt wel. En de dorpen beneden in de vallei worden bediend door een post bus route en skibussen die gratis gebruikt kunnen worden als je in het bezit bent van een liftpas. De vallei ligt grotendeels op het noorden en, hoewel het het meest noordelijke van de grote skiresorts in Zwitserland is, heeft het een goede sneeuwhistorie. Wildhaus is het dorp waar Zwingli, de grote Zwitserse hervormer, is geboren. Het is erg populair bij mensen die er een weekje willen doorbrengen. Het beschikt ook over een goed bergpension. Hoewel je in de meeste resorts wel omhoog kunt zonder gebruik te maken van T-bars, ben je in dit gebied wel gedwongen om een lange T-bar omhoog naar de top van de Gamserrugg (1076 m) te nemen. Het is echter de moeite waard. Zowel vanwege de goede afdalingen maar zeker ook voor het spectaculaire uitzicht over Buchs, Vaduz in Liechenstein, de Rijnvallei en de Alpen die zich in alle richtingen, behalve het noorden, uitstrekken.

Ski Wildhaus from the Netherlands

De beste hellingen

De off-piste gebieden van de Hintere Rosswies zijn over het algemeen in goede conditie. Vanaf de spectaculaire uitzichtpunten op de Gamserrugg en de Chäserugg kun je adembenemende afdalingen nemen helemaal tot aan de dalstations. Met een vertikaal verval van meer dan 1000 m en een grote keuze aan variaties.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Wildhaus Post.Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 1 hr 55 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Buchs.
  • Van Basel de minste reistijd is 3 hrs 20 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Zurich / Buchs.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 846km en de reistijd is ongeveer 7 uren 59 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 100 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 25 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 184 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 10 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Resorts in het skigebied bevatten Alt St. Johann en Unterwasser.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Wildhaus

Pistekaart Wildhaus