Wintersport in Braunwald

Skiën en snowboarden op 30 km aan piste in Braunwald tussen 1300-1905 meter hoog.

Het autovrije, kindvriendelijke Braunwald ligt boven de Linthvallei in de Glarus-Alpen, is één van de makkelijkst bereikbare resorts vanaf Zürich, en is ideaal voor een dagje uit of een korte vakantie. De Garner Express, die rijdt vanaf Ziegelbrücke en soms zelfs direct vanaf Zürich, stopt bij Linthal Braunwald. Vanaf daar brengt een van de steilste kabelbanen ter wereld u naar het hart van het dorpje, dat een paar honderd meter skiën van het onderste gondelstation verwijderd is. Het gondelsysteem in Braunwald is best uniek: op het eerste deel van de baan gaan er gondels in paren, en op het tweede deel gaan ze in groepjes van vier. Verderop in de bergen staan een aantal antieke stoeltjesliften, die worden aangevuld met een bizar maar effectief systeem van gecombineerde gondels en zijwaartse stoeltjesliften. Op het zuiden zijn de meeste pisten klein en laaggelegen, en daarom uitermate geschikt voor beginners en semi-gevorderden. Er is echter ook meer dan genoeg off-piste aanwezig om de gevorderden en experts bezig te houden, mits er een goed pak sneeuw ligt. En ondanks dat het zo laag ligt is de sneeuwval er over het algemeen vrij goed, aangezien Braunwald schijnbaar de grootste sneeuwval heeft van heel Zwitserland. Het resort trekt vooral veel snowboarders, en met goede reden: het is namelijk mogelijk om overal op het resort te komen zonder het gebruik van sleepliften, de liftpassen zijn erg scherp geprijst, er zijn praktisch geen vlakke delen, er zijn hectaren aan spectaculaire off-piste, en in het dorp staat een populair hostel voor backpackers. Het familiehotel in het dorp staat eveneens hoog aangeschreven. Het resort, met zijn twee spectaculaire rodelbanen van elk 3 km lang, is ook erg populair onder rodelaars. Braunwald is zelden druk, ondanks de prachtige uitzichten over Glarnerland richting de Tödi en Orstock en de grote verscheidenheid aan windersportmogelijkheden zo dichtbij Zürich.

Ski Braunwald from the Netherlands

De beste hellingen

Vanaf Gumen is er een afdaling van 8000 meter terug naar Braunwald met een hoop alternatieve off-piste-routes langs de weg naar beneden.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Linthal Braunwaldbahn. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 1 hr 30 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Ziegelbrucke.
  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 37 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Ziegelbrucke.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Linthal Braunwaldbahn. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 849km en de reistijd is ongeveer 8 uren 26 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 87 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 15 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 172 km en de reistijd is ongeveer 2 uren.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 213 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 30 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 376 km en de reistijd is ongeveer 4 uren 15 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Elm.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Braunwald

Skiën en snowboarden op Braunwald pistekaart

Grotere pistekaart van Braunwald

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Glarus


Accommodatie

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

braunwald

An English language version of this page is at Braunwald WinterSport.