Wintersport in Gstaad

Skiën en snowboarden op 58 km aan piste in Gstaad tussen 1200-2971 meter hoog.

Verrassend genoeg is Gstaad, ondanks zijn reputatie, een mooi stadje van bescheiden omvang en enkele kilometers van zijn hellingen gelegen. Een Gstaad Mountain Rides-pas geeft u echter wel toegang tot het tiental omliggende stadjes in het prachtige Saanenland and Pays d’Enhaut. Daarbovenop kunt u ook naar de negen verschillende, losliggende en gevarieerde skigebieden in zowel het Frans- als het Zwitsersduits-sprekende Zwitserland. Sommige hellingen hebben hier hebben vrij korte seizoenen en zijn over het algemeen niet erg uitdagend. Maar de Glacier 3000, op de weg naar Les Diablerets – dat overigens ook met de eerdergenoemde liftpas bezocht kan worden – heeft wel een paar behoorlijk zware afdalingen waar sneeuw gegarandeerd is. Mijn favoriete hellingen zijn die boven Zweisimmen, op de Rinderberg en Parwengesattel. Echter, de hellingen die te bereiken zijn met de eeuwenoude Eggli-gondel – die overigens binnenkort vervangen wordt – zijn ook erg prettig. De liften vanuit Gstaad liggen aan de rand van het stadje en bieden toegang tot het smalle Wispile-gebied en het grote Eggli-La Videmanette-terrein. De randen van dit gebied zijn, grappig genoeg, Franstalig. De infrequente, maar zeer betrouwbare treinen en bussen kunnen u naar alle zes sectoren van het Gstaad Mountain Rides-gebied brengen.

Ski Gstaad from the Netherlands

Als u kunt genieten van niet veeleisende, pittoreske hellingen, dan is Gstaad een prachtige bestemming. Dat wil niet zeggen dat er geen uitdagende afdaling of goede, met de lift bereikbare, off-piste aanwezig is, maar de meeste afdalingen zijn van semi-gevorderd niveau. Gstaad is uiteraard veel meer dan alleen een ski- en snowboardbestemming. Er is een groot aanbod aan andere wintersportactiviteiten, onder andere schaatsen in het hart van Gstaad, ongeveer 11 cross-country schaatscircuits, 34 gemarkeerde wandelroutes, 5 rodelbanen, 1 airboardpiste en 14 routes sneeuwschoenroutes (waarvan er 4 duidelijk aangegeven staan).

De beste hellingen

De afdalingen vanaf de Eggli zijn erg mooi. De vallei-afdaling naar Saanen is grappig genoeg het best als de sneewcondities niet zo heel goed zijn; de afdaling naar Gstaad, daarentegen, krijgt grote, kale plekken bij warm weer en slechte sneeuw en is niet voorzien van kunstmatige sneeuw.

Waar te eten en te feesten

Gstaad heeft een hele waslijst aan hooggewaardeerde restaurants in de vallei; vooral het Saanenland staat bekend om zijn goede keuken. In de bergen is één van de beste opties het gourmet Bergrestaurant Wasserngrat (+41 33 744 96 22) en in Gstaad zelf, Restaurant Chesery (+41 33 744 24 51). Om te après-skiën zijn vooral de FunFun bar en Richie’s pub aan te bevelen. Als u zin heeft in een luxe avondje, dan is het chique Palace Hotel de beste plek.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Gstaad.Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 2 hrs 49 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Bern / Zweisimmen.
  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 52 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Bern.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Zweisimmen. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 885km en de reistijd is ongeveer 8 uren 32 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 187 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 25 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 178 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 10 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 86 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 10 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 157 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 10 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Resorts in het skigebied bevatten Glacier3000, Château-d'Oex, Rougemont, Saanen, Saanenmöser,

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Gstaad

Skiën en snowboarden op Gstaad pistekaart

Grotere pistekaart van Gstaad

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Bern


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

gstaad

An English language version of this page is at Gstaad WinterSport.


Gstaad