Wintersport in Moléson

Skiën en snowboarden op 30 km aan piste in Moléson tussen 1100-2002 meter hoog.

Moléson-sur-Gruyères is een klein resort gelegen in de pre-alpen in de schaduw van de top van Le Moléson. Het resort biedt spectaculaire uitzichten over Gruyères, het Franse departement Jura, het meer van Genève en de Alpen tot en met de Mont Blanc aan toe. Bovendien is er genoeg piste om een dagtripje de moeite waard te maken (of zelfs langer voor beginners en semi-gevorderden). Het gebied kent ook nog een paar andere resorts die allemaal goedkoper zijn dan de Alpenresorts en een degelijke sneeuwzekerheid hebben. Deze resorts zijn vanuit Fribourg het dichtst bij, maar Moléson is waarschijnlijk het meest gevarieerd en uitdagend.

Ski Moléson from the Netherlands

De afdalingen in Moléson bestaan uit een kindergedeelte in het dorp, twee uitdagende blauwe pistes met een klein park boven Les Joux (te bereiken met een tweetal sleepliften), een vallei-afdaling vanaf Plan-Francey met een rode en een blauwe route, en een zeer gevarieerde zwarte piste vanaf de top van Le Moléson. De zwarte piste begint in een brede, onbewerkte en relatief steile kuil, en mondt dan via een paar dwarse stukken en nauwe doorgangen uit op een prachtige piste die aansluit op een blauwe afdaling bij Gros-Plané. U kunt ook rodels huren bij het onderste kabelbaanstation en de rodelbaan vanaf Plan-Francey nemen.

De beste hellingen

De afdaling vanaf Moléson is denk ik wel de meest gevarieerde en uitdagende in de Fribourg-regio, met zijn lengte van 4 km en een hoogteverschil vanaf 2002m op de top van Le Moléson naar 1314 m bij Les Joux.

Waar te eten en te feesten

Als u toch in Gruyères bent zou het een beetje barbaars zijn om geen fondue te proberen. Bij Restaurant de l’Observatoire kunt u van uw eten genieten terwijl u op een hoogte van 1982 m de prachtige uitzichten tot u neemt.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Moléson-sur-Gruyères .Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 53 mins met slechts 4 veranderingen gaan via Bern / Fribourg / Bulle / Gruyères.

Over de weg

  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 187 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 5 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 161 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 45 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 69 km en de reistijd is ongeveer 1 hr.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 125 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 31 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Skigebied van het resort is gekoppeld aan Château-d'Oex en Rougemont.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Moléson

Skiën en snowboarden op Moléson pistekaart

Grotere pistekaart van Moléson

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Fribourg


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

An English language version of this page is at Moléson WinterSport.