Wintersport in Engelberg

Skiën en snowboarden op 82 km aan piste in Engelberg tussen 1050-3020 meter hoog.

Ondanks het feit dat Engelberg, als makkelijkst bereikbare Zwitserse resort vanaf Luzern, de thuisbasis is van de Olympische skikampioen Dominique Gisin, en ondanks het feit dat het de “Stad van de Engelen” wordt genoemd, is het niet populair onder internationale toeristen. De uitzondering op deze regel zijn Scandinavische feestbeesten en uit de toon vallende Aziatische toeristen die komen om de mysterieuze Boeddha-steen of de locatie van de film Lagaan te bezoeken – het veilige Zwitserland wordt namelijk vaak gebruikt in Bollywoodfilms als ‘stand-in’ van het Kashmir-gedeelte van de Himalaya’s. Het ski- en snowboardgebied bij Titlis heeft een paar schitterende afdalingen en indrukwekkende off-pistegebieden, waaronder de Laub-afdaling. Daarbij kunnen bijna alle hellingen, behalve de rustige blauwe runs bij Gershnialp, worden bereikt zonder gebruik van sleepliften. Over het algemeen is het resort niet geweldig voor beginners of lichtgevorderden, maar er is genoeg te doen voor mensen die niet willen skiën – bijvoorbeeld zij die met familie zijn of die vooral willen genieten van een goede après-ski. Er is een kabeltram bij Brunni die toegang verschaft tot een klein gebied met mooie pisten, een beetje off-piste, een paar bergrestaurants, wandelingen, een rodelbaan en ander vermaak.

Ski Engelberg from the Netherlands

De plannen die bestonden om de pistes bij Engelberg aan die van Melchsee-Frutt en Hasliberg te verbinden en daarmee een aaneengesloten skigebied van 210 km te creeëren zijn helaas op de lange baan geschoven vanwege milieubezwaren. Spoorfans betreuren de ondergang van de oude tandwielspoorbaan na de bouw van de Grafenort-Engelbergtunnel in 2010. Het voordeel van deze tunnel is echter wel dat de reistijd vanaf Luzern 20 minuten korter is geworden.

De beste hellingen

Men zegt dat Engelberg één van de hoogste verticale dalingen van de Alpen heeft, maar deze afdaling in één keer doen is amper mogelijk - tenzij u een steil, ruig pad neemt naar Stand en vanaf daar de off-pisteroute naar Laub neemt. Als u dit wilt doen, ga dan voorbij Stand naar rechts richting de top van de Laubersgrat-stoeltjeslift. Passeer vervolgens de lift om bij het begin van de Laub te komen. Het gebied onder Titles is opgedeeld in drie aparte pistegebieden: het gebied op Titlis zelf, de sleeplift en het ongelegen Gerschnial-gebied rond het middenstation van de gondel, en de prachtige afdalingen en het rustige off-pistegebied rond de Jochstock. Om bij dat laatste gebied te komen moet u de Trübsee Hopper over een bevroren meer nemen en vanaf daar kunt u ook een pisteafdaling – met wat vlakke stukken – terug nemen naar het valleistation. Wees wel voorzichtig als u off-piste gaat op de Engelberg: op Titlis kunt op een paar zeer gevaarlijke stukken terecht komen als u per ongeluk een verkeerde afslag neemt, en er zijn verschillende natuurreservaten die strict ‘verboten’ zijn.

Waar te eten en te feesten

Aan de voet van de gemarkeerde route vanaf Klein Titlis is er een prima restaurant bij Skihütte Stand (+41 639 50 80). Aan het einde van de Laub-afdaling is er het uitstekende restaurant Ritz (+41 637 22 12). De Yucatan, tegenover het station, is de plek waar de meeste mensen hun avond beginnen.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Engelberg. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 1 hr 49 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Luzern.
  • Van Basel de minste reistijd is 1 hr 49 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Luzern.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Engelberg. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 837km en de reistijd is ongeveer 7 uren 54 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 86 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 10 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 131 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 40 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 147 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 50 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 310 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 30 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Meiringen en Melchsee-Frutt.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Engelberg

Skiën en snowboarden op Engelberg pistekaart

Grotere pistekaart van Engelberg

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.

Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

An English language version of this page is at Engelberg WinterSport.