Wintersport in Hoch-Ybrig

Skiën en snowboarden op 50 km aan piste in Hoch-Ybrig tussen 1050-1831 meter hoog.

In het hart van het meest traditionele Zwitserse kanton ligt één van de oudste skiterreinen van het gebied, plus de oudste Zwitserse skischool. Hoch-Ybrig wordt veel bezocht door vriendelijke vaste klanten en dagjesmensen uit Zürich (wat via Wädenswil en Einsiedeln minder dan twee uur is met de trein en de bus, of één uur met de auto). Van alle valleistations heeft Weglosen het grootste parkeerterrein, maar Laucheren is het gemakkelijkst te bereiken als u de onregelmatige busservice neemt. Soms staan er in het weekend korte rijen bij de liftstations rond Seebli, maar deze zijn niets bij de rijen skiërs en boarders die u soms tegenkomt andere landen. Er zeker genoeg variatie aanwezig, zowel on- als off-piste, om dit tot een goed dagtripje of weekenduitje te maken voor skiërs en snowboarders. Ook is er een erg goed park met een paar enorme sprongen. Afgezien van het beginnersgebied is het mogelijk om u rond het gebied te begeven zonder gebruik te hoeven maken van sleepliften. Er loopt wel een lange t-lift naar Laucherenstöckli, maar deze is te vermijden. Er is een klein, losliggend gebied voor beginners bij Oberiberg met twee sleepliften. Bij Ibergeregg is er ook een klein gebied met twee sleepliften. Vanaf daar is het mogelijk om naar het lagerliggende Spirstock te skiën, en van daar naar Laucheren over een ongeprepareerde skiroute.

Ski Hoch-Ybrig from the Netherlands

De beste hellingen

De afdaling naar Talstation Laucheren vanaf Spirstock is 5 km lang en rood-blauw geclassificeerd. Ook is er een prachtige zwarte afdaling helemaal naar Weglosen. Dit is overigens de enige afdaling in het oord die naar dit valleistation loopt, maar het is geen zware zwarte baan. Vanaf Spirstock loopt er een route naar Ibergeregg. Hoewel deze afdaling vrij vlak is, is hij erg mooi en over het algemeen geprepareerd. Vanaf de top van de liften bij Ibergeregg is het mogelijk om terug naar Laucheren de skiën of te snowboarden, maar deze ongeprepareerde route is op sommige plekken extreem smal. Ook staat de start van de route niet erg goed aangegeven, dus blijf skiërs-links aanhouden nadat u de t-lift heeft verlaten aan de rechterkant.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Hoch-Ybrig, Talstation Laucheren or Weglosen.Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 1 hr 28 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Wadenswil / Einsiedeln.
  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 31 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Wadenswil / Einsiedeln.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 850km en de reistijd is ongeveer 8 uren 8 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 59 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 10 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 143 km en de reistijd is ongeveer 2 uren.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 184 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 20 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 347 km en de reistijd is ongeveer 4 uren 10 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Ibergeregg, Mythenregion, Stoos en Sattel-Hochstuckli.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Hoch-Ybrig

Skiën en snowboarden op Hoch-Ybrig pistekaart

Grotere pistekaart van Hoch-Ybrig

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Schwyz


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

hoch-ybrig

An English language version of this page is at Hoch-Ybrig WinterSport.


Hoch-Ybrig