Wintersport in Unterwasser

Skiën en snowboarden op 60 km aan piste in Unterwasser tussen 900-2262 meter hoog.

Tussen de berg Säntis en de pieken van de Churfirsten ligt de pittoreske Toggenburg vallei, met de gezinsvriendelijke dorpen Wildhaus, Unterwasser en Alt St. Johann. Ze delen een redelijk groot skigebied in het bovenste deel van de Obertoggenburg. De dorpen hebben alledrie een dalstation voor het skigebied, waarbij Unterwasser de beste infrastructuur heeft. Het beschikt over een bergspoor én een kabelbaan om je rechtstreeks naar de piek van de 2262 m hoge Chäserugg te brengen. Het voelt meer als drie aparte resorts dan als één, waarbij de gebieden boven de drie dorpen slechts losjes met elkaar verbonden zijn via pistes die vaak meer op trails lijken. Maar het werkt wel. En de dorpen beneden in de vallei worden bediend door een post bus route en skibussen die gratis gebruikt kunnen worden als je in het bezit bent van een liftpas. De vallei ligt grotendeels op het noorden en, hoewel het het meest noordelijke van de grote skiresorts in Zwitserland is, heeft het een goede sneeuwhistorie. Hoewel je in de meeste resorts wel omhoog kunt zonder gebruik te maken van T-bars, ben je in dit gebied wel gedwongen om een lange T-bar omhoog naar de top van de Gamserrugg (1076m) te nemen. Het is echter de moeite waard. Zowel vanwege de goede afdalingen maar zeker ook voor het spectaculaire uitzicht over Buchs, Vaduz in Liechenstein, de Rijnvallei en de Alpen die zich in alle richtingen, behalve het noorden, uitstrekken.

Ski Unterwasser from the Netherlands

De beste hellingen

De afdalingen vanaf de spectaculaire uitzichtpunten op de Gamserrugg en de Chäserugg kunnen je helemaal naar beneden richting Unterwasser brengen. Ze kennen een vertikaal verval van meer dan 1000 m met een heleboel variaties om uit te kiezen.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Unterwasser Post.Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 1 hr 55 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Buchs.
  • Van Basel de minste reistijd is 3 hrs 20 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Zurich / Buchs.

Over de weg

  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 80 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 18 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 181 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 8 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Resorts in het skigebied bevatten Alt St. Johann en Wildhaus.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Unterwasser

Pistekaart Unterwasser