Wintersport in Zweisimmen

Skiën en snowboarden op 85 km aan piste in Zweisimmen tussen 950-2008 meter hoog.

Zweisimmen is een nogal stil dorpje in de beeldschone Saanenlandvallei, maar onwijs handig als uitvalsbasis voor de grootste en beste gebieden in de Gstaad Mountain Rides-regio. Naar het station in Zweisimmen rijden er regelrechte treinen vanuit Bern die om de 75 minuten gaan, en de nabijgelegen kabelbaan van Rinderberg brengt u in korte tijd naar het hoogste station op de berg. Makkelijker wordt het niet. Wat ook handig is is dat u met de skipas voor Gstaad ook gebruik kunt maken van treinen die helemaal naar Rossiniére gaan, met tussenstops bij Saanenmöser, Schönried, Gstaad zelf, Saanen, Rougemont en Château-d’Oex. Met de pas kunt u eveneens gebruik maken van de locale buslijnen (inclusief een seizoensgebonden skibus) die helemaal naar Glacier 3000 rijden. Hoewel de hellingen niet bijzonder hoog liggen kijken ze over het algemeen uit op het noorden en doen het daardoor best wel goed. Er zijn ook veel andere wintersportactiviteiten te vinden in de omgeving, waaronder een rodelbaan van 7 km en een binnenzwembad. Verderop, in het Gstaad Mountain Rides-gebied, kunt u schaatsen en zijn er rond de 11 klassieke langlaufcircuits, 34 verschillende wandelroutes, 5 rodelbanen, één airboardpiste en 14 sneeuwschoenroutes (waarvan er 4 duidelijk zijn aangegeven).

Ski Zweisimmen from the Netherlands

De beste hellingen

De afdaling vanaf Parwengesattel naar Lengebrand biedt geweldige uitzichten en is bijzonder goed geschikt voor carven. Aan de andere kant van de Parwengesattel zijn er meestal wel goede off-pistegelegenheden als er net verse sneeuw is gevallen. De afdaling vanaf de Rinderberg is waanzinnig als wakkermakertje – de kabelbaan is om 8.30 al open, een half uur eerder dan de andere liften - en hoewel hij overdag nogal druk is, is hij ‘s avonds uitgebreid verlicht ten behoeve van nachtskiërs. U kunt eigenlijk alle pistes tussen Stephan en Schönried wel bereiken zonder gebruik te hoeven maken van sleepliften of vlakke stukken tegen te komen, waardoor deze plek ideaal is voor snowboarders.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Zweisimmen.Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 2 hrs 17 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Bern.
  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 19 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Bern.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Zweisimmen. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 870km en de reistijd is ongeveer 8 uren 13 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 190 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 15 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 163 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 55 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 70 km en de reistijd is ongeveer 1 hr.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 160 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 13 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Resorts in het skigebied bevatten Gstaad, Glacier3000, Rougemont, Saanen, Saanenmöser,

Pistekaart van Zweisimmen

Pistekaart Zweisimmen