Wintersport in Flims Laax Falera

Skiën en snowboarden op 224 km aan piste in Flims Laax Falera tussen 1100-3018 meter hoog.

Gelegen op een plateau boven de Rijn zijn Flims en Laax niet alleen interessant voor geologisch-georienteerde bezoekers, maar ook geliefde oorden onder de Zwitserse snowboarders. De schitterende parken rond Crap Sogn Gion hebben iets te bieden voor boarders van alle niveaus; daarbovenop hebben ze prachtige off-pistestukken en freeride-afdalingen. Sommige verbindingen tussen de verrassend grote skigebieden zijn nogal vlak, maar goed te doen als u de vaart er maar in houdt! Skiërs vragen zich vaak ook af waarom dit oord niet een betere internationale naamsbekendheid geniet: hoewel het een populaire plek is onder weekendboarders uit Zürich zult u hier niet snel grote menigten tegenkomen – behalve dus bij de afdaling naar Flims aan het einde van de dag.

Ski Flims Laax Falera from the Netherlands

Hoewel de busservice tussen de dorpjes goed is, vertrekken de laatste bussen vrij vroeg in de avond. Dat is jammer, want Flims, Laax en Falera zijn grote, uitgestrekte dorpen die allemaal een aantal kilometer uit elkaar liggen. Murschetg, waar de basistations van Laax gevestigd zijn, is ook een behoorlijk eindje van Laax zelf verwijderd.

De beste hellingen

Één van de langste afdalingen in de Alpen, die vanaf de Vorab-gletsjer, brengt u helemaal naar Flims. De route bestaat uit wat makkelijke rode stukken en prettige blauwe, maar het is af te raden om ‘m aan het eind van de dag te doen - het laatste stuk is dan namelijk ontzettend druk. De afdaling vanaf La Siala, volgens het liftbedrijf ‘alleen bekend onder ingewijden’, deelt ditzelfde eindstuk en is bijna even lang. Tja, niet echt meer geheimpje meer dus. Er is een prachtig lange, zwarte route vanaf de Vorab, helemaal naar Alp Ruschein.

Waar te eten en te feesten

De Crap Bar in Laax Murschetg - waarbij‘crap’ locaal dialect is voor ‘top’ - is een absolute must voor elke après-skiër. In Flims zelf vindt u de Legna Bar dichtbij het valleistation, een populaire ontmoetingsplek. De Rider’s Palace is niet alleen een goede plek om te slapen, maar is daarbij ook dé feestplek van Laax Murschetg.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Flims Dorf, Bergbahnen. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 1 hr 50 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Chur.
  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 48 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Chur.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Laax, Bergbahnen. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 138 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 45 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 222 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 30 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 263 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 55 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 426 km en de reistijd is ongeveer 4 uren 40 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Lenzerheide, Arosa en Chur.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Flims Laax Falera

Pistekaart Flims Laax Falera