Wintersport in Verbier

Skiën en snowboarden op 412 km aan piste in Verbier tussen 1500-3330 meter hoog.

Een beetje te arrogant... een beetje te ‘nouveau’... misschien zelfs overgewaardeerd... zou allemaal best kunnen, maar u kunt Verbier niet zomaar overslaan. Dit Zwitserse antwoord op de grote skicircussen van Frankrijk is weliswaar naoorlogs, maar het resort is toch verassend aantrekkelijk en het skiën/snowboarden is er GROOTS. Zowel de off-piste als de gemarkeerde routes zijn uitdagend, maar er is voor elk wat wils – al is het voor beginners en licht-gevorderden wellicht niet de beste keuze. Nendaz is leuker voor gezinnen, Veysonnaz voor semi-gevorderden, en Thyon voor beginners, maar Verbier is dé bestemming voor feestbeesten en adrelinejunkies. Verbier is vrij gemakkelijk te bereiken; het is goed verbonden met het openbaar vervoer en is niet zo ver vanaf Genève. Er zijn verschillende liftpassen beschikbaar. De belangrijkste beslissing die u moet maken is of u binnen Verbier bijft en de Verbierpas neemt (waarbij Mt. Fort niet is inbegrepen) of de complete Les 4 Vallées/Mont Fort-pas.

Ski Verbier from the Netherlands

Verbier verschilt sterk van de meeste plekken in Les 4 Vallées omdat de uitrusting veel moderner is, er geen sleepliften zijn en de afdalingen beter met elkaar verbonden zijn. Als u de volle pas neemt, wees er dan op berust dat het circuit niet zo vloeiend loopt als bij Verbier en de terugreis dus een tijdje kan duren.

De beste hellingen

Men heeft het vaak over de bijzonder zware off-pistestukken aan de achterkant van de Mont-fort en Mont-gele, maar er zijn ook goede gemarkeerde routes die u kunt proberen, die ook vaak geschikt zijn voor off-piste-skiën wanneer er verse sneeuw ligt. De uitdagende afdalingen naar Tortin vanaf Chassoure is een must voor de betere gevorderden die zichzelf op de proef willen stellen, en de Vallon d’Arby-route naar La Tzoumaz en de omliggende off-pistestukken zijn waanzinnig. Er zijn ook aardig wat afdalingen voor minder avontuurlijke semi-gevorderden, zoals de piste vanaf Attelas naar Verbier. Op de hellingen vanaf Les Ruinettes en op de Savroleyres vindt u ook een paar aangename blauwe afdalingen.

Waar te eten en te feesten

De bergrestaurants in Verbier zijn over het algemeen niet zo bijzonder, maar er is wel een uitstekend restaurant in het dorp zelf met eenn Michelin-ster, Chalet d’Adrien (+41 27 771 62 00). Chez Dant (+41 27 771 73 48) wordt tevens hoog aangeschreven. Boek wel vroeg van tevoren! De meest levendige plekken om de aprés-ski te beginnen zijn Bar 1936, net onder de Mayentzet-stoeltjeslift, of Fer á Cheval in Verbier zelf. Pub Mont Fort is ongetwijfeld de plek om mensen te ontmoeten en te feesten.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Le Châble. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 3 hrs 17 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Visp or Lausanne / Martigny.
  • Van Basel de minste reistijd is 3 hrs 21 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Visp or Lausanne / Martigny.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Le Châble. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 959km en de reistijd is ongeveer 9 uren 3 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 278 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 10 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 251 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 50 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 157 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 45 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 162 km en de reistijd is ongeveer 2 uren .

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Resorts in het skigebied bevatten Les Masses, Nendaz, Siviez, Thyon en Veysonnaz.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Verbier

Pistekaart Verbier