Wintersport in Villars

Skiën en snowboarden op 100 km aan piste in Villars tussen 1300-3000 meter hoog.

Villars is best aangenaam, hoewel uitgestrekt, en dankzij de locatie vlakbij het vliegveld van Genève komt het vaak voor in vakantiepakketten. Echter, het ligt laag en heeft daardoor minder sneeuwzekerheid dan andere Zwitserse resorts buiten het hoofdseizoen, en voor ervaren skiërs is er weinig uitdagende off-piste. Maar de Alpes Vaudioises-skipas verschaft ook toegang tot de naastgelegen Les Diablerets, de sneeuwzekere Glacier3000 en zelfs Leysin, waardoor dit resort een goede keus is voor groepen van gemengd niveau.

Ski Villars from the Netherlands

De beste hellingen

De off-piste-gelegenheden in Villars zijn redelijk, vooral onder of rondom de hellingen vanaf de stoeltjesliften. Het is het zeker waard om een gids in te huren zodat u de beste off-piste-plekken te zien krijgt.

Waar te eten en te feesten

Bij Le Mazot (+41 244921023), dat op de Les Diablerets-zijde van het resort ligt, heeft u een waanzinnig uitzicht terwijl u van uw lunch geniet. Voor het avondeten raad ik Cookie Bar & Restaurant aan de Rte de Solalex in Gryon (+41 24 498 22 33) en La Gourmandine in Villars (+41 244951743) aan. Tijdens zowel de lunch als het diner wordt het nog wel eens aardig druk, dus u kunt overwegen te reserveren. De aprés-ski begint bij Charlie’s bar.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Villars-sur-Ollon. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 3 hrs 58 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Lausanne / Aigle. Typisch, een volwassene op een dag gecombineerd ticket is 200.80 SFr, teruggebracht tot 125.60 SFr met een Zwitserse halve-prijs kaart.
  • Van Basel de minste reistijd is 3 hrs 31 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Lausanne / Aigle. Typisch, een volwassene op een dag gecombineerd ticket is 188.00 SFr, teruggebracht tot 119.20 SFr met een Zwitserse halve-prijs kaart.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Villars. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden. Onder het Snow n Rail combiticket regeling de extra kosten voor een tweedaagse pas is 42.40 SFr.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 919km en de reistijd is ongeveer 8 uren 38 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 239 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 45 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 212 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 25 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 118 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 25 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 129 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 34 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Glacier3000 en Les Diablerets.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Villars

Skiën en snowboarden op Villars pistekaart

Grotere pistekaart van Villars

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Vaud


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

An English language version of this page is at Villars WinterSport.