Wintersport in Klewenalp

Skiën en snowboarden op 40 km aan piste in Klewenalp tussen 1279-2001 meter hoog.

Klewenalp, een klein oord boven de dorpjes Beckenried en Emmetten, biedt prachtige uitzichten over het Lucernemeer in de richting van Rigi de Mythens. De plaats is uitermate geschikt voor een dagtripje vanuit Luzern of vanuit één van de steden en dorpjes in Noord-Zwitserland. Het resort beschikt over een geweldig aanbod aan rodelbanen, airboarden, prachtige wandelingen, goede sneeuwschoenroutes en een paar schitterende pisten. Helaas bent u voor toegang tot het deel boven Stockhütte nog steeds afhankelijk van sleepliften. Dit is ook het geval als u vanaf de Klewenalp naar de belangrijkste afdalingen wilt komen. Ook zijn er een paar vlakke stukken (vooral in de richting van Klewenalp vanaf Stockhütte), en er zijn geen sneeuwkanonnen. Gelukkig kijken de hellingen grotendeels uit op het noorden. Als u de dag afsluit in het charmante dorpje Emmetten, dan is er over het algemeen een shuttlebus die u terug kan brengen naar Beckenried. Daarbij rijden er regematig bussen terug naar Beckenried en Stans.

Ski Klewenalp from the Netherlands

Als u geen deel wilt nemen aan de ski- en snowboardactiviteiten, dan zijn er nog genoeg andere dingen om te ondernemen in de Bergen. Het landschap is spectaculair, en er zijn bergrestaurants en een paar mooie wandelingen. Daarbovenop is er een fantastische rodelbaan van 9 km lang vanaf Klewenalp naar Stockhütte-Emmetten en een zware airboard- en rodelbaan van 4 km bij de Chälen-stoeltjeslift.

De beste hellingen

Er is hier een goede, lange afdaling die begint met blauwe hellingen vanaf de Twäregg naar Stockhütte en vanaf daar – als u skiërs-rechts aanhoudt – met een spoor naar Emmetten. Er is ook een mogelijkheid om naar Beckenried te gaan via een paar routes, mits het weer er juist voor is. Dit is mogelijk na een prachtige rode afdaling – blijf dus weg bij de blauwe – vanaf Chäleneg via Tannebüel. Deze afdaling heeft een totaal hoogteverschil van meer dan 1500 meter. Als u linksaf slaat vanuit de moderne Chälenegg-stoeltjeslift is ook een hoop rustige off-piste.

Waar te eten en te feesten

De Panorama Schneebar boven de Klwenalp is de levendigste plek op de berg. Als u zin heeft in een drankje en een sigaret kunt u recht tegenover de stop, in het vriendelijke Hotel Engel, wachten op de bus in Emmetten.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Beckenried, Post. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 1 hr 53 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Luzern / Stans.
  • Van Basel de minste reistijd is 1 hr 53 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Luzern / Stans.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Beckenried or Emmetten. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 834km en de reistijd is ongeveer 7 uren 58 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 83 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 10 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 127 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 35 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 144 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 50 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 307 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 30 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Melchsee-Frutt.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Klewenalp

Skiën en snowboarden op Klewenalp pistekaart

Grotere pistekaart van Klewenalp

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Nidwalden


Accommodatie

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

klewenalp

An English language version of this page is at Klewenalp WinterSport.