Wintersport in Château-d'Oex

Skiën en snowboarden op 30 km aan piste in Château-d'Oex tussen 1001-1650 meter hoog.

Château-d'Oex in het Pays-d'Enhaut is het meest oosterlijk gelegen Franstalige wintersportresort in Zwitserland. Het valt officieel onder Sectie 3 van het enorme (maar voor het grootste gedeelte niet aaneengesloten) Gstaad Mountain Rides-netwerk. Dit netwerk beslaat vooral Saanerland en het Berner Oberland. Château-d'Oex is een van de valleistations in het circuit die gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer (alhoewel Zweisimmen waarschijnlijk het makkelijkst te bereiken is). Daarbij is Château-d’Oex ook vrij goed bereikbaar met de auto vanaf Berne via Bulle en Gruyères. Hoewel de hellingen niet erg omvangrijk zijn en de uitrusting ietwat gedateerd is, is het een verrassend prettig skioord, waar u goed kunt skiën en snowboarden dankzij het degelijke park en de geweldig goed onderhouden, enigszins vlakke pisten. Let wel: de stoeltjeslift vanaf Les Granges bij Gérignoz gaat verder naar de pistes via een verschrikkelijke sleeplift, dus u kunt beter via het dalstation in Château-d’Oex zelf reizen.

Ski Château-d'Oex from the Netherlands

Château-d'Oex is waarschijnlijk niet de beste bestemming voor de wat gretigere skiërs en snowboarders, aangezien het vrij laag ligt en een vrij beperkt liftsysteem heeft. Het is echter wel gemakkelijk met de trein of auto te bezoeken vanuit andere resorts in het Gstaad-gebied. Het resort is ook beroemd om het spectaculaire internationale luchtballonfestival, dat elk jaar eind januari plaats vindt. Bovendien heeft is de regio gerenommeerd om haar keuken.

De beste hellingen

Als de sneeuwomstandigheden goed zijn, dan zijn er een aantal mooie mogelijkheden om vanaf La Braye helemaal naar beneden te skiën tot aan Les Granges. Het enige nadeel is dat u de sleeplift terug naar Bois Chenois moet nemen, maar het park en alle pisten zijn ook verbonden met de stoeltjeslift vanaf het dalstation in Praz-Perron.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Château-d'Oex.Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 3 hrs 10 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Bern/Zweisimmen.
  • Van Basel de minste reistijd is 3 hrs 11 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Bern/Zweisimmen.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Zweisimmen. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 208 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 29 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 182 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 15 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 86 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 12 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 143 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 52 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Resorts in het skigebied bevatten Rougemont.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Château-d'Oex

Pistekaart Château-d'Oex