Wintersport in Meiringen

Skiën en snowboarden op 60 km aan piste in Meiringen tussen 1061-2433 meter hoog.

Dit familievriendelijke resort heeft een verrassend verscheidenheid aan hellingen – er is dus voor ieder wat wils – alhoewel het totale aantal hellingen niet heel groot is. Meiringen, beroemd als de plek waar Sherlock Holmes zijn ondergang vond, is een prima bestemming voor een dagtrip of een midweekje weg vanuit Interlaken of Luzern. Het is vooral een goede keuze voor beginners en semi-gevorderden en er staan zelden rijen bij de liften. Een paar jaar geleden was er een plan om Meiringen-Hasliberg te verbinden met het nabijgelegen Melchsee-Frutt via een tramweg. Ook was er het idee het “Snow Paradise Titlis Hasliberg” te creeëren door liften te plaatsen tussen Melchsee-Frutt en Engelberg via Jochpass. Dit zou een terrein hebben beslagen van ongeveer 210 km piste, maar het plan heeft veel tegenstand ondervonden op milieugebied en is op de lange baan geschoven.

Ski Meiringen from the Netherlands

Voor een adembenemende slee-afdaling van onder de Eiger, 5 km lang, kunt u een bus nemen van Meiringen via Schwarzwaldalp naar Grosse Scheidegg. Deze afdaling heeft een hoogteverschil van 500 meter en leidt u terug naar het Chalet Schwarzwaldalp hotel en de bus terug naar Meiringen ( Postbus timetable). Het gebied is ook populair onder de sneeuwschoenwandelaars.

De beste hellingen

De 3.3 km lange afdaling vanaf Planplatten (2245m) naar Bidmi op 1423 meter is de beste run van het resort. De langste afdaling loopt vanaf de Glogghüss.

Waar te eten en te feesten

The Aquarium in Käserstatt en de Kuhstall in Mägisalp hebben behoorlijk goede après-ski, hoewel Meiringen zelf erg rustig is.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Meiringen. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 2 hrs 8 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Interlaken Ost or Luzern.
  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 34 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Interlaken Ost or Luzern.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Brünig-Hasliberg. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 851km en de reistijd is ongeveer 8 uren 4 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 100 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 15 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 145 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 30 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 85 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 10 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 255 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 50 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Engelberg en Melchsee-Frutt.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Meiringen

Pistekaart Meiringen