Wintersport in Ischgl

Skiën en snowboarden op 215 km aan piste in Ischgl tussen 1377-2872 meter hoog.

De Silvretta Arena omvat een groot gebied tussen het stille, belastingvrije Samnaun in Zwitserland en het feeststadje Ischgl in Oostenrijk. U kunt er uitstekend skiën en snowboarden, vooral als u semi-gevorderd bent, en het gebied is grotendeels vrij van vlakke stukken en onvermijdbare sleepliften. Dankzij zijn moderne en efficiënte liften, zijn uitstekende snowboardpark, zijn hoge, goed onderhoude hellingen en zijn levendige aprés-ski heeft Ischgl een nagenoeg legendarische status binnen degenen die houden van ‘hard gaan’. Dit staat in sterk contrast met de meer traditionele familiesfeer van Samnaun. Er waren plannen om het toch all immense resort uit te breiden met nieuwe afdalingen vanaf Piz Val Gronda, maar er is tegenstand vanuit de milieuhoek en de plannen liggen daardoor momenteel in de ijskast om het zo maar te zeggen. Ischgl is gemakkelijker te bereiken dan Samnaun en bovendien ook goedkoper, ondanks de belastingvrije status van Samnaun. Er staan douaneposten op de pisten, hoewel ik er nooit eentje heb gezien die bemand was. Ze zijn er vermoedelijk om te voorkomen dat er drugs wordt gesmokkeld in ski’s. Hoewel het oord de machismo van sommige andere resorts mist, is het voor de half-gevorderde skiër of boarder één van de beste resorts ter wereld.

Ski Ischgl from the Netherlands

Velen schuwen weg van de van de hoge prijzen in het nachtleven van Ischgl, verblijven in de nabijgelegen dorpjes en nemen de bus naar de hellingen. Het is inderdaad goed te doen om naar Ischgl te gaan op een dagtripje vanuit Innsbruch of St Anton met de snelle, regelmatige treinservice naar Landeck-Zwams. Van hier is het ongeveer een uurtje met de bus naar Ischgl. Er is zowel een regelmatige busservice die gaat vanaf het treinstation Landeck-Zwams als een seizoensgebonden skibus die start bij Landeck en rijdt volgens een vast rooster. Op dit moment stopt de skibus bij het Landeck-Zams station om 7:40 en 8:40 ’s ochtends. Ook gaan er skibussen op andere tijden gedurende de dag.

Uw bestemming bereiken

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 902km en de reistijd is ongeveer 8 uren 51 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 222 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 40 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 300 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 30 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Ischgl

Skiën en snowboarden op Ischgl pistekaart

Grotere pistekaart van Ischgl

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Tyrol


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

An English language version of this page is at Ischgl WinterSport.