Wintersport in Stoos

Skiën en snowboarden op 35 km aan piste in Stoos tussen 1300-1935 meter hoog.

Stoos is een lieflijk en rustig autovrij resort dat onder de Mythens ligt en boven het dorpje Morschach, aan het hoofd van een hooggelegen vallei. Er gaat een kabelbaan vanaf Morschach tot net boven Brunnen, en er vertrekt een kabelspoorweg (die binnenkort wordt vervangen door een kabelbaan) net buiten Schwyz. Vanaf de kabelspoorweg bent u al glijdend en lopend binnen vijf minuutjes bij de hellingen, maar voor de hellingen van Fronalpstock gaat de kabelbaan tot vlakbij het onderste station van de stoeltjeslift. In feite zijn de hellingen van Stoos opgedeeld in die vanaf de top van de Fronalpstock en die vanaf de top van de Klingenstock. Vanaf de top van de Fronalpstock kijkt u uit over het Lucerne-meer en de weiden van Rütli, waar volgens de legenden de Zwitserse Confederatie in 1291 werd opgericht. Voorbij Rütli ziet u Rigi en Pilatus en vele andere pieken van midden-Zwitserland. Er beginnen twee afdalingen op de top van de Fronalpstock, beide aangename rode pistes, en langs hen gaat een rodelbaan, een airboardbaan en best wat off-piste-routes. Om de afstand tussen de Fronalpstock en Klingenstock te kunnen overbruggen moet u flink wat vaart maken, wat gevaarlijk zou kunnen uitpakken omdat u dan mensen kunt tegenkomen die van de andere kant komen, en bovendien onoplettende rodelaars, voetgangers en wandelaars tegen het lijf kunt lopen. Om op de Klingenstock te komen moet u eerst met de sleeplift naar de stoeltjeslift, maar als beloning krijgt u een grote kom met venijning steile rode hellingen, een handjevol zwarte afdalingen en meerdere hectares aan off-piste. Het spreekt dan ook voor zich dat Stoos, afgezien van het beginnersgebiedje en het beperkte aantal blauwe afdalingen in het dorp, geen geschikte bestemming is voor nerveuze beginners en semi-gevorderden.

Ski Stoos from the Netherlands

De beste hellingen

De Klingenstock heeft de moeilijkere afdalingen en meer off-piste-gelegenheid, maar de belachelijk mooie rode piste nummer 2, de ‘Panoramique’ vanaf Fronalpstock, is mijn favoriet. Echter, deze afdaling heeft wel een klein stuk dat u waarschijnlijk zult moeten lopen, tenzij u echt flinke snelheid vergaart.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Schwyz, Schlattli Stoosbahnen. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 1 hr 15 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Schwyz.
  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 21 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Schwyz.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Standseilbahn Schwyz-Stoos. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 854km en de reistijd is ongeveer 8 uren 5 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 69 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 15 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 151 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 55 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 168 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 10 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 331 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 50 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Hoch-Ybrig, Ibergeregg, Mythenregion en Sattel-Hochstuckli

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Stoos

Skiën en snowboarden op Stoos pistekaart

Grotere pistekaart van Stoos

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Schwyz


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

stoos

An English language version of this page is at Stoos WinterSport.


Stoos