Wintersport in Glacier 3000

Skiën en snowboarden op 28 km aan piste in Glacier 3000 tussen 1350-3000 meter hoog.

Glacier 3000 is een nogal apart oord. Het ligt tussen Gstaad en Les Diablerets en wordt gezien als deel uitmakend van beide skinetwerken. Bovendien vindt Glacier 3000 zelf dat het in Vaud ligt, maar het grootste gedeelte van het skigebied ligt in het Bernese Oberland en Valais. En daarbij promoot Glacier 3000 vooral zijn uitstekende gelegenheid om te gletsjerskiën, maar eigenlijk wordt het meest avontuurlijke skiën in het gebied helemaal niet op de gletsjer gedaan. Eigenlijk is het een gebied opgedeeld in tweeën. Het eerste deel kijkt uit op het noorden, ligt onder de gletsjer en strekt zich uit richting Reusch, Col du Pillon en zelfs Gstaad als de sneeuw goed is. Het tweede deel is een met ijs bedekt plateau met duizelingwekkende uitzichten over Valais en verder.

Ski Glacier 3000 from the Netherlands

Een groot deel van de top van Glacier 3000 is behoorlijk plat. Dit maakt het uitermate geschikt voor lange schussen en prachtige ritjes met de hondenslee (alleen voor groepen). Neem contact op met René Minartz voor verdere details.

De beste hellingen

De afdaling naar Reusch vanaf de top is 14 km lang en levert u gegarandeerd brandende dijspieren op. Voor een echte adrenalinekick zijn er ook de off-piste afdalingen richting het valleistation. Bij deze afdalingen is het echter wel aan te raden om een gids mee te nemen, aangezien er een aantal plekken zijn waar u gemakkelijk de fout in kunt gaan. Één van de afdalingen, vanaf de achterkant van het restaurant Botta 3000, vergt veel moed en een uitstekende technische beheersing. De beste plaats om off-piste te skiën is rond de Quille du Diable, maar alleen als het net gesneeuwd heeft. Er vormen zich namelijk nogal snel sporen op deze plek.

Waar te eten en te feesten

Bernie Ecclestone heeft een groot aandeel in de Glacier 3000. Het is dus geen verrassing dat het restaurant Botta 3000 door de Formule 1 wordt gekenmerkt. Het restaurant heeft een prachtige architectuur en is dan ook genoemd naar de architect Mario Botta. Het is heel prettig eten bij dit restaurant bij de Quille du Diable. Het ligt op steile klif en biedt een schitterend uitzicht over de Rhônevallei en, in de verte, Verbier.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Les Diablerets.Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 3 hrs 38 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Lausanne / Aigle.
  • Van Basel de minste reistijd is 3 hrs 47 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Lausanne / Aigle.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Zweisimmen. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 203 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 30 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 222 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 30 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 103 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 41 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 134 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 50 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Resorts in het skigebied bevatten Gstaad, Schönried en Les Diablerets.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Glacier 3000

Pistekaart Glacier 3000