Wintersport in Grindelwald

Skiën en snowboarden op 160 km aan piste in Grindelwald tussen 1049-2500 meter hoog.

Grindelwald is werkelijk een van ‘s werelds geweldigste en oudste wintersportbestemmingen. De legendarische bergspoorwegen maken dit gebied uitermate goed bereikbaar. Bovendien is er een enorme verscheidenheid aan ski-, board- en wandelopties in het gebied. Grindelwald, gelegen onder de noordelijke kant van de Eiger, is het grootste en drukste van alle Jungfrau-resorts. Het heeft een groot accommodatie-aanbod, waaronder een paar goede hostels voor backpackers en heel veel activiteiten voor degenen die niet skiën of snowboarden. De 15 km lange Big Pintenfritz vanaf de Faulhorn, genoemd naar de herbergier die de afdaling als eerste maakte voor een weddenschap, is de langste rodelbaan in Europa. Voor hen die liever op de piste staan biedt Grindelwald uitermate goede toegang tot dezelfde hellingen als Wengen. Daarbovenop heeft het hele goede, rustige pistes bij First, waar de beste parken in de Jungfrau liggen. Hier liggen onder andere een park van 850 meter bij Bärgelegg en een half-pijp die vaak wordt opgebouwd by Schreckfeld. Ook liggen er plannen op tafel om nog een extra park bij Oberjoch aan te leggen voor komend seizoen.

Ski Grindelwald from the Netherlands

Elke januari ligt er zes dagen lang een schaatsbaan in het centrum van het dorp. Hier speelt Grindelwald gastheer voor het spectaculaire World Snow Festival. Tijdens dit festival bijtelen artiesten exotische en creatieve beelden uit sneeuw.

De beste hellingen

Vanaf Kleine Scheideff neemt de Lauberhorn-stoeltjeslift u naar het startpunt van het gelijknamige racecircuit. Dit circuit kunt u helemaal tot aan Wengen volgen. Vanaf daar kunt u de trein terug nemen of een stukje door het dorp wandelen om vervolgens de Männlichen-kabeltram te nemen. De afdaling vanaf Männlichen naar Grindelwald Grund is een goede voor licht-gevorderden en is ongeveer 12 km lang.

Waar te eten en te feesten

Tipirama in Kleine Scheidegg en de Holzerbar in de richting van Grund zijn vaak druk bezet zolang mensen nog op de berg zijn. Ye Olde Spotted Cat, de Gepsi Bar and de Challi Bar – allemaal gelegen rond de Dorfstrasse – zijn prima plekken om de avond te beginnen.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Grindelwald. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 2 hrs 37 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Interlaken Ost.
  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 38 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Interlaken Ost.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Lauterbrunnen. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 873km en de reistijd is ongeveer 8 uren 16 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 135 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 50 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 166 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 10 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 74 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 10 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 244 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 50 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Resorts in het skigebied bevatten Lauterbrunnen, Mürren en Wengen.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Grindelwald

Pistekaart Grindelwald