Wintersport in Silvaplana

Skiën en snowboarden op 120 km aan piste in Silvaplana tussen 1750-3303 meter hoog.

Silvaplana ligt 5 km ten zuiden van St. Moritz en onder de Julierpas. Het gebied omvat twee afzonderlijke delen die zijn verbonden door middel van een brug tussen het Silvaplanameer en het Champférmeer. Vanuit het oosterlijke gedeelte van het dorpje Surlej gaat er een kabelbaan die de afdalingen op de Corvatsch aandoet en tevens is verbonden met de pistes van Furtschellas. Het bovenste station ligt op 3300 meter hoogte. Vanuit de twee delen van het dorp en de omliggende gemeenschappen gaan er geregeld bussen naar het valleistation. Met zijn 1815 m hoogte heeft het dorpje een lekker lang ski- en snowboardseizoen - maar let er wel op dat de verbinding naar Furtschellas en de afdaling naar St. Moritz Bad een korter seizoen kennen dan de grote afdalingen over de Corvatsch. U kunt er ook prachtig wandelen en er zijn uitgebreide langlaufroutes. Elke vrijdagavond zijn de lagergelegen hellingen op de Corvatsch-gletsjer verlicht en tot laat nog toegankelijk. De omgeving rondom het dorpje is adembenemend mooi, en heeft een geweldig aantal zonne-uren en een prachtige natuurlijke lichtval. Het is niet alleen beroemd omdat het dicht bij de Corvatsch ligt, maar ook om zijn professionele lawinekampen en bijnehorende freeride-mogelijkheden. De bevroren meren zijn ‘s winters ook populair onder snowkiters en ‘s zomers onder kitesurfers.

Ski Silvaplana from the Netherlands

De beste hellingen

De afdaling over de Corvatsch-gletsjer vanaf het bovenste station naar Surlej is zeer aangenaam. Na een korte rit met de sleeplift maakt u een uiterst schilderachtige afdaling naar het onderstate station bij Surlej.

Waar te eten en te feesten

Boven de Corvatsch-gletsjer vindt u Fuorcla Surlej (+41 81 842 6303), dat een van de beste uitzichten in de Alpen biedt en een uitstekende vissoep serveert.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Surlej, Corvatschbahn. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Basel de minste reistijd is 4 hrs 50 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Chur / St Moritz.

Indicatieve prijzen voor reizen naar St Moritz Bad, Post. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 958km en de reistijd is ongeveer 9 uren 21 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 197 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 25 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 282 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 16 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer en de reistijd is ongeveer 3 uren 40 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 475 km en de reistijd is ongeveer 5 uren 11 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Celerina, Corvatsch, Corviglia, Diavolezza, Pontresina, Sils,

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Silvaplana

Skiën en snowboarden op Silvaplana pistekaart

Grotere pistekaart van Silvaplana

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Graubünden


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

An English language version of this page is at Silvaplana WinterSport.