Wintersport in Feldberg

Skiën en snowboarden op 55 km aan piste in Feldberg tussen 945-1493 meter hoog.

Feldberg, het grootste wintersportresort van Duitsland buiten de Alpen, is het hoogste punt in het Zwarte Woud. Feldberg is erg populair bij weekendskiërs dus het kan soms lastig zijn om een parkeerplekje te vinden – tenzij u vroeg arriveert – en er staan ook vaak rijen voor de liften, hoewel die over het algemeen niet erg lang zullen zijn. Dit is vooral een fantastisch resort voor beginners en semi-gevorderden, maar er is ook een zware FIS Wereldbeker-afdaling. Grappig genoeg is Feldberg vooral populair onder skiërs en snowboarders uit België, Nederland en Noord-Duitsland; voor hen is het natuurlijk ook makkelijker te bereiken dan de Alpen. Het gebied zelf heeft een groot aanbod aan activiteiten, van kuuroorden tot wandelingen op sneeuwschoenen. Er zijn een aantal kleinere, laaggelegen pistes verspreid over het zuidelijke deel van het Zwarte Woud, maar de voornaamste pistes liggen rond de Passhöhe in Feldberg. Het valleistation van de Fahl-stoeltjeslift is voorzien van de standaardfaciliteiten, waaronder een ticketbalie, een restaurant en een skiverhuur. Uitgebreidere faciliteiten kunt u vinden rond de Hebelhof- en Feldbergerhofstations. Beide hebben Engelstalige skischolen, een skiverhuur, ticketbalies en vershillende eettentjes. De pisten van beide gebieden zijn losjes met elkaar verbonden door middel van een skiburg over de hoofdweg. De afdalingen bij Feldbergerhof zijn verspreid over een prachtig park waarvan sommige delen rood, en andere delen blauw gemarkeerd zijn. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het Zwarte Woud, maar boven de boomgrens kan het hier behoorlijk koud worden. De afdalingen bij Hebelhof zijn interessanter, beter beschut, uitdagender en meer gevarieerd. Als u van plan bent het hele resort te verkennen, is het voor u helaas onmogelijk om de sleepliften compleet te vermijden. Het grootste gedeelte van het resort is echter wel te bereiken zonder sleeplift, zeker als u de dag begint bij Feldbergerhof en ‘m afsluit bij Hebelhof.

Ski Feldberg from the Netherlands

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Feldberg, Feldbergerhof.Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Basel de minste reistijd is 1 hr 45 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Zell (Wiesental).

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 708km en de reistijd is ongeveer 6 uren 24 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 100 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 36 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 73 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 10 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 242 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 5 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 295 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 30 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Feldberg

Skiën en snowboarden op Feldberg pistekaart

Grotere pistekaart van Feldberg

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.

Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

An English language version of this page is at Feldberg WinterSport.