Wintersport in Airolo

Skiën en snowboarden op 30 km aan piste in Airolo tussen 1700-2250 meter hoog.

Dit belangrijkste wintersportresort in het Italiaans sprekende Ticino heeft een aangenaam en altijd lekker rustig skigebied bij Airolo-Pesciüm. De hellingen zijn naar het noorden gericht, en bevinden zich boven de zuiderlijke uitgangen van de Gotthardtunnels en tegenover de spectaculaire Gotthardpas in de hooggelegen Ticinovallei, aan het hoofd van het Leventina-district. Het dorpje heeft, als enige oord in Zwitserland, een treinstation met directe verbindingen naar Bazel en Zürich, waardoor het gemakkelijk te bereiken is vanuit noord-Zwitserland. Helaas zijn de pisten honderden meters verwijderd van het treinstation, en de buslijn in dit gebied lijkt de gestroomlijnde, Zwitserse methode te hebben ingeruild voor een meer Italiaanse, chaotische aanpak. Dit betekent dat het meestal makkelijker is om alle frustraties van het onbetrouwbare, drukke openbaar vervoer te vermijden en simpelweg het wandelingetje van 15 minuten naar het station te maken.

Ski Airolo from the Netherlands

Nog dichterbij het station is het kleine skigebied Airolo-Lüina, met ongeveer 3 km aan piste op hoogtes tussen de 1200 en 1350 m. Hier heeft Lara Gut leren skiën, en hoewel het seizoen op deze zuiderlijke helling van korte duur is, is het een goede plek voor beginners.

De beste hellingen

Vanaf het hoogste kabelbaanstation in Pesciüm kunt u kiezen tussen een verscheidenheid aan rustige hellingen in het Yukipark, die u kunt bereiken via de sleepliften die beginnen onder Comascnè. U kunt ook kiezen voor de meer uitdagende hellingen boven Ravina, die hoofdzakelijk te bereiken is met een tweede gondel en een moderne stoeltjeslift. Het gebied boven Ravina biedt zowel zwarte als rode afdalingen, maar deze zijn eigenlijk niet bijzonder moeilijk, en een semi-gevorderde moet ze dan ook allemaal wel zo’n beetje aankunnen. Als de vallei-afdalingen onder Ravina open zijn, dan is het mogelijk om een pittoreske route met een hoogteverschil van bijna 1000 m te skiën naar Sasso della Boggia of Varozzei. Er zijn een aantal degelijke freeride-gebieden rechts van de Comascnè-sleeplift en links van de top van de Varozzei-stoeltjeslift. Yukipark heeft een aardig aanbod van boxen, relingen en schansen, en er zijn nog een aantal andere schansen te vinden langs de Pesciüm-sleeplift.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Airolo. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 1 hr 44 mins met slechts veranderingen.
  • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 57 mins met slechts veranderingen.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Airolo. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 888km en de reistijd is ongeveer 8 uren 23 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 123 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 29 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 183 km en de reistijd is ongeveer 2 uren.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 197 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 10 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 349 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 44 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Nara en Cari. Andermatt is also close as the crow flies, en by rail if you're not a crow.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Airolo

Skiën en snowboarden op Airolo pistekaart

Grotere pistekaart van Airolo

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Ticino


Accommodatie

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

airolo

An English language version of this page is at Airolo WinterSport.