Wintersport in St Moritz

Skiën en snowboarden op 163 km aan piste in St Moritz tussen 1750-3303 meter hoog.

Het verhaal gaat dat Johannes Badrutt een weddenschap afsloot met een paar Engelse zomergasten: hij zou hen de prijs van hun verblijf in Hotel Kulm in St. Moritz terugbetalen als zij daar in de winter niet net zoveel konden genieten als in de zomer. Maar dat konden ze wel en hij won de weddenschap, en zo werd de wintersportindustrie geboren. Badrutt en zijn zoon Casper waren verantwoordelijk voor een aantal innovaties, waaronder het gebruik van de term ‘Palace’ om een grand hotel te beschrijven en het aanleggen van ‘s werelds eerste bobsleebaan. Dankzij hun werk en de twee Olympische Spelen die er hebben plaatsgevonden is St. Moritz nu het meest beroemde wintersportresort ter wereld. Hoewel het oord ongetwijfeld en terecht bekend staat als lievelingetje van de jetset – er is een vliegveld in het nabije Samedan – is dit zowel een ode aan zijn kwaliteiten als een misleidende reputatie, omdat de Engadinvallei zeker niet alleen voor de rijken is. Langs de brede valleivloer van de Oberengadin vindt u genoeg betaalbare accommodatie (waaronder een uitstekende jeugdherberg), alsook geweldige ski- en snowboardplekken, en het aanbod aan wintersportactiviteiten is waarschijnlijk groter dan waar dan ook ter wereld. Elke wintersportfan moet deze hoek van Zwitserland zeker eens in zijn leven een keer bezoeken!

Ski St Moritz from the Netherlands

De beste hellingen

Voor gevorderden is er de WK-afdaling vanaf Corviglia naar St. Moritz Dorf en de schilderachtige, 9 km lange Hahnensee-afdaling vanaf Corvatsch naar St. Moritz-Bad, alhoewel de pistes op deze bergen eigenlijk meer bedoeld zijn voor semi-gevorderde skiërs en boarders. De meest uitdagende afdalingen zijn waarschijnijk die rondom Piz Nair. Er zijn ook best wat off-piste-gebieden die bereikbaar zijn met een lift. Diovalezza kunt u bereiken met de bus en beschikt over de lange, intense, bloedstollende afdaling over de beroemde 10 km lange off-piste-gletsjerroute naar Morteratsch. De Lagalb heeft ook een paar goede afdalingen voor ervaren skiërs en boarders.

Waar te eten en te feesten

Het bovenste station bij Corviglia heeft een paar restaurants, waaronder het wereldberoemde en vrij dure La Marmite (+41 81 833 6355). Het restaurant aan de top van Piz Nair is ook goed, maar mijn favoriet is El Paradiso (+41 81 833 4002). Veel etenstentjes en hotspots voor het nachtleven vindt u rondom de luxe hotels, zoals Hotel Laudinelli, Hotel Schweizerhof en Badrutt’s Palace. In het Post Haus kunt u de wat grotere flappen in uw portemonnee over de balk te smijten.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied St Moritz. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 3 hrs 26 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Chur.
  • Van Basel de minste reistijd is 4 hrs 25 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Chur.

Indicatieve prijzen voor reizen naar St Moritz Bad, Post. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 203 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 40 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 295 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 20 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 327 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 44 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 480 km en de reistijd is ongeveer 5 uren 16 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Celerina, Corvatsch, Corviglia, Diavolezza, Pontresina, Sils

Weersvooruitzicht

Pistekaart van St Moritz

Skiën en snowboarden op St Moritz pistekaart

Grotere pistekaart van St Moritz

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Graubünden


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

stmoritz

An English language version of this page is at St Moritz WinterSport.


St Moritz