Wintersport in Nendaz

Skiën en snowboarden op 412 km aan piste in Nendaz tussen 1350-3330 meter hoog.

Nendaz is een goedkoper alternatief voor Verbier voor degenen die het wilde nachtleven wel kunnen missen. Nendaz biedt adembenemende uitzichten over de Rhônevallei (en het begint eigenlijk al met de schilderachtige, 15 km lange rit vanaf Sion om er te komen). Het heeft denk ik ook betere toegang tot Mont Fort, en beschikt over veel van de uitdagende off-piste-afdalingen waar Les 4 Vallées beroemd om is. Deze reputatie is zeer terecht als u houdt van afdalingen die druipen met adrenaline. Gebruik het liefst een gids als u de achterkant van Mont-Fort wilt verkennen, alhoewel er ook veel veilige onbewerkte afdalingen en off-piste-gedeelten zijn waar u geen gids voor nodig heeft. Deze bevinden zich vooral binnen de grenzen van de hoofdpistes, zoals de routes van Gertianes en Tortin. De terugreis naar Nendaz gaat ofwel via de Plan-du-Fou-kabelbaan, ofwel via een vaak ijzige heuvelachtige afdaling, ofwel via de gratis bus vanaf Siviez. Er zijn verscheidene liftpassen voor Les 4 Vallées. De hoofdopties zijn óf een pas voor alleen de Thyon-bergpas (inclusief Haute-Nendaz, Veysonnaz en Thyon/Les Collons), óf een pas die de hele Les 4 Vallées/Mont Fort-regio bestrijkt. Deze laatste kost extra voor Snow’n’Rail-gebruikers.

Ski Nendaz from the Netherlands

Let erop dat de gratis bus van Nendaz naar Siviez vooral handig is wanneer de afdalingen boven Prarion nogal karig zijn, zoals vaak het geval is na warm weer of zonnige dagen, of wanneer u direct naar de afdalingen boven Veysonnaz wilt gaan. De eerste ochtendbussen gaan tevens vanaf Nendaz naar Siviez nog voordat de eerste liften in werking gaan, waardoor ze dus snellere toegang bieden tot Combatseline en Tortin.

De beste hellingen

U heeft hier toegang tot de beste hellingen in Verbier, maar er zijn ook wat moeilijke afdalingen aan deze zijde van Les 4 Vallées. Probeer bijvoorbeeld de kloven op de Col Du Vez om uw hart eens echt te doen kloppen. De Tortin-route vanaf Chassoure is eigenlijk een must voor de betere semi-gevorderden. Boven Combatseline vindt u een paar relatief makkelijk zwarte pistes bij Greppon Blanc, en meer naar het oosten in het Veysonnaz-gedeelte zijn er nabij Thyon goede, lange rode pistes en wat rustigere blauwe pistes.

Waar te eten en te feesten

De après-ski begint iin de Les Etagnes en gaat tot laat doro in de Canadian Pub. Voor goed eten raad ik Lounge Bar Restaurant Gariko (+41 272881368) aan.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Haute-Nendaz, telecabine. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 3 hrs 15 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Visp or Lausanne / Sion.
  • Van Basel de minste reistijd is 3 hrs 21 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Visp or Lausanne / Sion.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Le Châble. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 962km en de reistijd is ongeveer 9 uren 0 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 281 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 10 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 254 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 50 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 160 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 45 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 165 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 55 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Andere Resorts in het skigebied bevatten Les Masses, Siviez, Thyon, Veysonnaz en Verbier.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Nendaz

Pistekaart Nendaz