Wintersport in Davos

Skiën en snowboarden op 279 km aan piste in Davos tussen 810-2844 meter hoog.

Samen met Engadin en de 4 Vallées is Davos één van de plekken waar u gemakkelijk het hele seizoen door kunt brengen. Het heeft een uitgebreid aanbod aan hellingen en zat off-piste opties. Davos Dorf biedt samen met Klosters toegang tot het prachtige Parsenn – sneeuw gegarandeerd – maar vanuit het dorp zelf gaan er ook veel liften naar mooie bergafdalingen, zowel on- als off-piste. U kunt naar de Jakobshorn vanuit Davos Platz en naar de Rinerhorn vanaf Glaris. Daarbij is er een goede verbinding met de kleine gebieden bij Pischa en Schatzalp, of Madrisa als u vanuit Klosters komt. De Parsenn is ’s weekends behoorlijk druk, dus ik raadt u aan eenn van de kleinere gebieden uit te proberen of uit te weiken naar de rustigere hellingen op Parsenn onder Goschnagrat. Persoonlijk vind ik het ook geen geweldig resort voor beginners, hoewel het voor groepen van gemengd niveau zeker geen verkeerde keuze is.

Ski Davos from the Netherlands

Davos is een druk stadje waar een hoop gebeurt en gemakkelijk te bereiken is met de trein of met de auto. Het is al sinds de mid-negentiende eeuw, toen de Duitse politieke vluchteling Dr. Alexander Spengler het tot een gezondheidsoord maakte, een populaire bestemming. Davos werd uiteindelijk één van de eerste wintersportresorts, en kreeg naamsbekendheid dankzij de frequente bezoekjes van Sir Arthur Conan Doyle. Doyle kwam in eerste instantie om zijn zieke echtgenote te begeleiden en raakte ter plekke in de ban van het skiën. Terug in Engeland schreef hij over zijn ski-ervaringen en kweekte daarmee veel interesse in de activiteit. Het resort had bovendien de allereerste t-lift van Europa, bij Bolgen.

De beste hellingen

De afdaling vanaf de Weissfluhjoch – ruim 14 km lang, met een hoogteverschil van 2000 meter – is één van de langste in de Alpen, maar de off-pisteroutes naar Fideris en Jenaz zijn zelfs nog langer! De Parsenn is een enorm en fantastisch skigebied. Met zijn rustige hoekjes en grote off-pistestukken is de Jakobshorn vooral leuk voor boarders.

Waar te eten en te feesten

De Weissfluhgipfel is het sjiekste bergrestaurant in het gebied. Na een dag op de piste is de Bolgenschanze – dichtbij Davos Platz en de Jakobshorn – de beste plek om elkaar weer te ontmoeten. Het nachtleven spreidt zich uit over de hele stad, maar het Hotel Europe, onderaan de Schaltzalpbahn, heeft een ruim aanbod aan kroegen en is een goede plek om wat te gaan drinken.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Davos Platz or Dorf. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 2 hrs 13 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Landquart.
  • Van Basel de minste reistijd is 3 hrs 22 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Landquart.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Davos Platz. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 909km en de reistijd is ongeveer 8 uren 45 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 148 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 55 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 232 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 45 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 273 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 15 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 436 km en de reistijd is ongeveer 4 uren 55 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Skigebied van het resort is gekoppeld aanKlosters.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Davos

Skiën en snowboarden op Davos pistekaart

Grotere pistekaart van Davos

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Graubünden


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

An English language version of this page is at Davos WinterSport.