Wintersport in Schönried

Skiën en snowboarden op 110 km aan piste in Schönried tussen 1240-1985 meter hoog.

Een klein resort op een plateau net buiten Gstaad met het zonnige Rellerli hellingen bereikbaar vanuit het centrum van het dorp en de belangrijkste hellingen van Gstaad Mountain Rides bereikbaar vanaf de rand van het dorp in de vallei via de Horneggli stoeltjeslift. Het dorp is de thuishaven van de legendarische Zwitserse voormalig ski-racer, Mike von Grünigen, een van de meest succesvolle skiër ooit is en een twee keer wereldkampioen. Er is al veel gesproken over wat te doen met de Rellerli pistes - de voorwaarden van de werking van de lift bedrijf ondertekend moeten zijn van deze open tot minstens 2019 te houden, maar het seizoen meestal kort zijn en de meeste mensen het hoofd af naar de grotere hellingen tegenovergestelde . Interessant is dat er een voorstel om het een freeride bestemming, besparing op de kosten van de piste voorbereiding.

Ski Schönried from the Netherlands

De beste hellingen

Er is een helling vernoemd naar Mike von Grünigen boven het dorp, die naar verluidt leerde hem alles wat hij wist. Hij doceert nog steeds lokaal en je kan zelfs het geluk om hem op de vlucht te zien zijn.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Zweisimmen.Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

 • Van Zurich de minste reistijd is 2 hrs 17 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Bern.
 • Van Basel de minste reistijd is 2 hrs 19 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Bern.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Zweisimmen. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

  Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

  Nabijgelegen oorden

  Andere Resorts in het skigebied bevatten GstaadGlacier3000, Rougemont, Château-d'Oex, Saanen,

  Pistekaart van Schönried

  Pistekaart Schönried