Wintersport in 4 Vallées

Skiën en snowboarden op 412 km aan piste in 4 Vallées tussen 1350-3330 meter hoog.

De 4 Vallées is een gebied met verscheidene resorts, zoals Thyon, Versonnaz, Nendaz en, als allerbekendste, Verbier. Verbier trekt misschien wel de levendigste en meest onbezonnen skiërs van alle resorts in Zwitserland. De dorpjes eromheen verschaffen toegang tot een van ’s werelds beste gebieden voor extreme freeriders; vooral rond Mont-Fort zijn er een paar schrikbarend steile afdalingen. Er zijn echter ook genoeg afdalingen die goed te doen zijn voor skiërs en snowboarders van alle niveaus, en alhoewel het niet mijn favoriete resort is, is er wel echt iets leuks te vinden voor iedereen. Er zijn verschillende soorten liftpassen te verkrijgen: eentje voor het gebied rondom Verbier (uitgezonderd Mont-Fort), één voor het gebied rond La Tzoumaz/Savoleyres, één voor Printse (inclusief Haute-Nendaz, Veysonnaz en Thyon/Les Collons), één voor Bruson en één voor het gehele gebied van 4 Vallées/Mont-Fort. Het circuit ishet meest efficiënt rond Verbier en Mont-Fort. In de rest van de 4 Vallées zijn sleepliften niet te vermijden en zijn er tussen al de moderne uitrustingen ook nog ouderwetse stoeltjesliften te vinden. Van de ene kant van het resort naar de andere komen duurt soms ook langer dan verwacht: het kost een ervaren skiër of snowboarder al gauw twee tot drie uur om van bijvoorbeeld Veysonnaz of Les Collons naar Nendaz of Verbier te komen.

Ski 4 Vallées from the Netherlands

De 4 Vallées zijn op veel verschillende manieren te bereiken. Als u een dagtripje in gedachten had, dan is Siviez hiervoor de uitgelezen eindbestemming (via of als alternatief voor Nendaz). Beginners voelen zich waarschijnlijk het meest thuis in Thyon en Les Collons of Les Masses, families vinden het misschien leuker in Nendaz, voor semi-gevorderden zou Veysonnaz een goede keuze zijn, en experts zijn waarschijnlijk het best op hun plek in Verbier.

De beste hellingen

De zeer zware off-pist-afdalingen op Mont-Fort en Mont-Gele maken veel furore, maar er zijn ook goede afgebakende afdalingen die u kunt proberen, waar er bij verse sneeuw vaak ook goede freeride-omstandigheden heersen. De uitdagende helling van Chassoure naar Tortin is een must voor semi-gevorderden die zichzelf willen toetsen, en de Vallon d’Arby-afdaling naar La Tzoumaz en het omliggende off-pistegebied zijn uitzonderlijk. Er zijn ook afdalingen die uitstekend te doen zijn voor minder avontuurlijke semi-gevorderden, bijvoorbeeld de piste van Les Attelas naar Verbier. De pisten vanaf Les Ruinettes en die op Savroleyres beschikken over een paar mooie blauwe afdalingen.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Le Chable. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 3 hrs 17 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Visp or Lausanne / Martigny.
  • Van Basel de minste reistijd is 3 hrs 21 mins met slechts 2 veranderingen gaan via Visp or Lausanne / Martigny.

Indicatieve prijzen voor reizen naar Le Châble. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 959km en de reistijd is ongeveer 9 uren 3 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 278 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 10 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 251 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 50 mins.
  • De afstand vanaf Berne is ongeveer 157 km en de reistijd is ongeveer 1 hr 45 mins.
  • De afstand vanaf Geneva is ongeveer 162 km en de reistijd is ongeveer 2 uren .

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Resorts in het skigebied bevatten Les Masses, Nendaz, Siviez, Thyon, Veysonnaz en Verbier.

Weersvooruitzicht

Pistekaart van 4 Vallées

Skiën en snowboarden op 4 Vallées pistekaart

Grotere pistekaart van 4 Vallées

KaartVind een routebeschrijving van Google in een nieuw scherm of tabblad.


Een blik op de wintersportoorden in  Valais


Accommodatie in het resort en omliggende gebieden

Bekijk Waar te verblijven meer informatie aangaande de opties voor accommodatie.

Vind accommodatie op Bookings.com

4vallees

An English language version of this page is at 4 Vallées WinterSport.


4 Vallées