Wintersport in Engadine

Skiën en snowboarden op 350 km aan piste in Engadine tussen 1750-3303 meter hoog.

De Engadine, de vallei van de rivier die in Oostenrijk de Inn wordt genoemd, bevat St Moritz, het oudste en beroemdste wintersportoord ter wereld. Hoewel het oord ongetwijfeld en terecht bekend staat als lievelingetje van de jetset, is dit zowel een ode aan zijn kwaliteiten als een misleidende reputatie, omdat de Engadinvallei zeker niet alleen voor de rijken is. Er is genoeg betaalbare accomodatie in het gebied en bovendien biedt het naast geweldig skiën en snowboarden ook fantastisch en uitgebreid langlaufen, cross-countryskiën, wandelen en een hoop ander winterplezier. Handig voor Corviglia en Corvatsch: St Moritz zelf en ook Pontresina zijn prima uitvalsbases om de hellingen rond Lagalb en Diovalezza te verkennen. Iedere wintersportfan moet deze hoek van Zwitserland een keer in zijn leven bezocht hebben!

Ski Engadine from the Netherlands

De beste hellingen

Naast het Kleine, kindvriendelijke resort van Zuoz liggen de belangrijkste skigebieden in het Corviglia/Piz Nair-gebied, grenzend aan Celerina en St Moritz Dorf. De langste afdaling in dit gebied is 8 km lang, van Piz Nair helemaal naar Celerina (hoewel er soms ook een route naar Samedan beschikbaar is). Aan de overkant van de vallei, waar u kunt komen via Silvaplan of Sils, is er een fantastische, 9 km lange Hahnensee-afdaling van Corvatsch naar St Moritz-Bad. Als u op zoek bent naar een afdaling die uw benen doet branden en de adrenaline door uw aderen laat gieren, dan bent u goed af in Diovalezza, gelegen achter Pontresina in Val Bernina. Hier ligt een hele lange afdaling op de beroemde, 10 km lange, off-piste-gletsjer naar Morteratsch. In het dichtbijgelegen Lagalb zijn er ook een paar goede hellingen voor ervaren skiërs en boarders.

Uw bestemming bereiken

Met het openbaar vervoer

De beste bestemming voor toegang tot de pistes van het openbaar vervoer in dit skigebied Celerina. Het resort werkt het Snow'n'Rail regeling, het verstrekken van een korting van 20% op de gecombineerde reisbiljet en skipas. Uit Nederland, zullen de meeste treinreizigers verandert bij Basel of eventueel Zürich.

  • Van Zurich de minste reistijd is 3 hrs 8 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Chur.
  • Van Basel de minste reistijd is 4 hrs 20 mins met slechts 1 veranderingen gaan via Chur.

Indicatieve prijzen voor reizen naar St Moritz Bad, Post. Klik hier om de prijzen voor de andere bestemmingen te vinden.

Over de weg

  • De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 947km en de reistijd is ongeveer 9 uren 28 min.
  • De afstand vanaf Zurich is ongeveer 203 km en de reistijd is ongeveer 2 uren 40 mins.
  • De afstand vanaf Basel is ongeveer 295 km en de reistijd is ongeveer 3 uren 20 mins.

Voor actuele route-informatie kunt u het best gebruik maken van een kaart en naar de lokale wegomstandigheden informeren.

Klik hier voor een routebeschrijving op Google Maps.

Nabijgelegen oorden

Bestemmingen in de regio zijn Celerina, Corvatsch, Corviglia, Diavolezza, Pontresina, Sils,

Weersvooruitzicht

Pistekaart van Engadine

Pistekaart Engadine